عوارض و مضرات مصرف برگ گیاه استویا یا شیرین برگ چیست
استویا
استویا ,استویا چیست,استویا شیرین کننده,استویا و دیابت,استویا گیاه,گیاه استویا چیست؟,برگ استویا چیست,قند استویا چیست,شکر استویا چیست,پودر استویا چیست
توضیحاتی در مورد استویا
شیرینبرگ یا استویا ربادیانا با نام علمی Stevia rebaudiana گیاهی از تیره کاسنیان با نهایت ارتفاع یک متر، و حداکثر عمر پنج سال با برگهای شیرین که بومی آمریکای جنوبی بوده تاب سرما ندارد. گیاه شیرینبرگ شیرین کننده است و جایگزین بسیاری خوبی برای شکر محسوب میشود چرا که کالری ای به غذا اضافه نمیکند. این گیاه بهطور معمول برای بهتر کردن طعم دارو و چای استفاده میشود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد استویا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
استویا یا شیرین برگ
گیاه شیرینبرگ بومی نواحی شمالی آمریکای جنوبی است و بهطور وحشی در سرزمینهای بلند مناطق مرزی بین برزیل و پاراگوئه میروید و در آن مناطق به گیاه «برگ عسلی» (honey leaf) معروف است. به دلیل خاصیت شیرین کنندگی و درمانی برگ شیرینبرگ، این گیاه به شدت از نظر اقتصادی و علمی مورد توجه قرار دارد. ژاپن اولین کشور آسیایی بود که در سال ۱۹۷۰ از استهویوساید به عنوان شیرینکننده در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد. پس از آن کشت استویا در چین، مالزی، سنگاپور، کره جنوبی، تایوان و تایلند گسترش یافت. این گیاه در آمریکا، کانادا و اروپا نیز رشد میکند. شیرینبرگ مناسب مناطق جنوبی ایران یا کشت گلخانهای است. شیرینی قند حاصل از دانه این گیاه ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر دیگر گیاهان قندآور چون نیشکر و چغندر قند و میزان قند موجود در آن ۱۵۰ برابر آنهاست. در اصفهان به روش کشت بافت تکثیر شده و بسرعت وارد صنعت گزسازی گردیدهاست. این قند جایگزین مناسبی برای شیرین کنندههای مصنوعی چون آسپارتام، سدیم ساخارین و سیکلامات بوده چون قابلیت جذب کمتری دارد به کاهش قند خون و فشار خون یاری رساند.
کشورهای تولیدکننده استویا
پاراگوئه، برزیل، چین، تایوان، کره جنوبی و مالزی از مهمترین کشورهای تولیدکننده این گیاه هستند. خاک کم شور، بهترین خاک برای کشت استویاست. عصاره این گیاه در صنایع شیرینیسازی، پزشکی و دیگر صنایع خوراکی کاربرد دارد.
آشنایی با استویا
جالب است بدانید که این گیاه که به نام شیرین برگ یا شکر برگ هم شناخته می شود، گیاهی از تیره کاسنیان است که دارای برگ های شیرین می باشد. در کشور های آمریکای جنوبی، این گیاه را به طور سنتی برای درمان سوختگی، معده درد، کولیک و حتی یک روش طبیعی پیشگیری از بارداری استفاده می کنند. این گیاه فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص دارویی استویا را برای سلامتی، قند خون، بارداری، لاغری و کاهش وزن ارائه کرده ایم.
کاربرد استویا
این گیاه به عنوان یک شیرین کننده بستهبندی و مصرف میشود. این گیاه در برخی از غذاها مانند آب نبات، نوشابههای پروتئینی و چای به عنوان شیرینکننده استفاده میشود. در برخی از کشورها، مانند ژاپن، این گیاه برای چندین دهه به عنوان یک شیرین کننده استفاده میشود. در برخی از کشورها نیز شیرینبرگ به دلیل نگرانی در مورد عوارض جانبی آن یا انواع محدودیتها، بطور کامل ممنوع شدهاست. کالری گیاه شیرینبرگ صفر است، و عصاره آن ۲۰۰ برابر شیرین تر از قند است. شیرینی شیرینبرگ با توجه به ترکیبات مختلف گلیکوزید، که شامل stevioside, steviolbioside, rebaudiosides AE، و dulcoside است سنجیده میشود. گلیکوزیدهایی که در استویا موجود هستند، توسط بدن متابولیزه نمیشود، در نتیجه هیچ کالری تولید نمیکنند. مصرف این گیاه صفر کالری یک راه خوب برای یک رژیم غذایی سالم است. شیرینبرگ ممکن است برای بیماران دیابتی مفید باشد. مطالعات نشان میدهد که شیرین کنندههای شیرینبرگ هیچ کالری یا کربوهیدراتی به رژیم غذایی اضافه نمیکند. بر خلاف شکر، شیرینبرگ تأثیری بر قند خون یا واکنشی به انسولین نشان نمیدهد. پس به بیماران دیابتی این اجازه را میدهد تا بدون هیچ دغدغهای از این گیاه بعنوان شیرین کننده و طعم کننده استفاده کنند. تحقیقات نشان میدهد که برخی از گلیکوزیدهایی که در عصاره استویا وجود دارند به تولید ادرار و دفع سدیم کمک میکند.[نیازمند منبع] در دوز بالای مصرف شیرینبرگ حتی میتواند به عنوان کاهش دهند فشار خون هم عمل نماید. شیرینبرگ و دیگر شیرین کنندههای مصنوعی توسط FDA تأیید شدهاست؛ و مصرف در حد تعادل آن هیچ خطری برای سلامتی ندارد. مؤسسه ملی سرطان گزارش شدهاست که هیچ شواهد علمی که ادعاهای قبلی مبنی بر اینکه که شیرین کنندههای مصنوعی ممکن است باعث سرطان شود را تأیید نمیکند. تا تحقیقات بیشتر، زنان باردار و شیرده باید از مصرف شیرینبرگ، اجتناب کنند.
- ۹۷/۱۰/۰۱